QUÈ OFERIM?

EL RESSÒ DE LES EMOCIONS

Programa de conscienciació emocional a través de la música i les arts

Acompanyem a les persones a transformar i despertar una nova manera de relacionar-se amb les seves emocions a través de la música i les arts.

 

Hem concebut aquest servei amb la voluntat d’orientar i guiar a les persones, el seu entorn acollidor/familiar, les institucions i professionals a Despertar i transformar la CONSCIÈNCIA DE LES EMOCIONS i L’ADQUISICIÓ D’HABILITATS EMOCIONALS que contribueixin a millorar-los el benestar emocional i mental per gestionar el moment vital present i futur.

JO RESSONO

Acompanyament a la transformació de la persona.

IN CRESCENDO

Acompanyament a la transformació i cohesió del grup entorn acollidor/famílies

POLIFONIA

Acompanyament a la transformació dels membres de l’entorn acollidor de persones dependents, trastorns, patologies i malalties severes i/o conductes addictives.

ENHARMONIA

Acompanyament a la transformació i assessorament a professionals, centres i institucions.

Els programes es poden aplicar en l’àmbit terapèutic i/o preventiu i es poden adaptar a:
diversos formats (glops emocionals, curta durada o mòduls de llarga durada, etc.)
diferents àmbits (medicosanitari, geriàtric, social, comunitari, educatiu, penitenciari, etc.)
diferents col·lectius (diversitat i/o necessitats especials, demències, malalties mentals, malalts oncològics, pal·liatius, familiar, embarassades, etc.)
diferents grups d’edat (etapa pre i perinatal, infantil, adolescents, adults, avis, etc.)

Tot i que preferim treballar de manera presencial, els programes estan adaptats per poder–se fer de manera virtual. 

El nostre programa musicoemocional es basa en tres eixos

LA MÚSICA:

com a element amb una enorme capacitat per a la integració neurofuncional i neuropsicològica, com a peça clau per accedir a les diferents dimensions de la persona.

EMOCIONS - CONSCIÈNCIA - VALORS:

com a peça que influeix en l’àmbit físic, mental, social i espiritual de la persona. Poder prendre consciència i fer-nos-en responsables permet aprofitar les circumstàncies per créixer i aprendre.

JO:

la persona (nens, adolescents, adults, avis) com a ens social en l’eix PRESENT (AQUÍ-ARA)

EL RESSÒ
DE LES EMOCIONS

(Música de les emocions)

COM HO FEM?

Fem ús de tècniques musicoterapèutiques de creació, improvisació i vocals.
Utilitzem tècniques expressives i elements usats en l’artteràpia i la teràpia del riure.
Treballem en l’àmbit intrapersonal per identificar i regular les pròpies emocions i en l’interpersonal per facilitar la presa de consciència del que senten i pensen les altres persones, mitjançant la responsabilitat i cooperació de cada persona envers les seves circumstàncies vitals.
La nostra mirada es fa des d’una perspectiva holística de la persona (global i integradora) i des de l’orientació de la psicologia humanística, sistèmica i transpersonal.
Fem un seguiment i avaluació de la persona/grup de treball per tal d’adaptar les sessions a l’evolució de la persona i/o el grup en què es mesuren diferents ítems: abans, durant i després de les sessions i els programes, mitjançant instruments creats ad hoc.

ON HO HEM FET?

Hem aplicat aquest treball musico-emocional en l’àmbit sanitari (oncologia pediàtrica) en diferents entitats i centres de Barcelona i Saragossa.

Després d’aquesta experiència, vam prendre consciència de la necessitat i importància de treballar i acompanyar en la transformació dels aspectes emocionals i relacionals de les persones, i vam crear els diferents programes que integren aquest servei.

En l’àmbit psicosocial, en geriatria i diversitat funcional cognitiva (infants i adolescents amb NNEE, adults en estat de salut i gent gran) en diferents entitats i centres del Baix Llobregat i del Vallès Occidental.